Печено телешко бон филе

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Печено телешко бон филе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Приготвянето на сочно и ароматно телешко бон филе е истинско изкуство, затова ви предлагаме и тази рецепта за ценители"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г бонфиле
  • чесън - 6 скилидки
  • лук - 2 глави
  • гъби - 2 ч.ч.
  • домати - 2 бр.
  • галета
  • сол - на вкус
  • мащерка - 2 щ.
  • розмарин - 2 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеното телешко бонфиле се измива се пуска да ври 30 минути в подсолена вода заедно дафиновия лист и малко черен пипер.

След като се извади, се оставя да се охлади и се нарязва на филии, дебели 1.5 сантиметра.

Те се овалват в галета и се подреждат в намаслена тавичка.

Добавят се скилидките чесън, нарязаният на кръгчета лук, надребнените гъби и домати.

Поръсва се обилно с подправки и се долива виното.

Яденето се слага в предварително загрята фурна и се пече на 220 градуса до пълна готовност на печеното телешко.

Печеното телешко бон филе е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: