Паниран свински дроб

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Паниран свински дроб
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Мезето за бирата е готово, а тя изстудена ли е вече?"

Необходими Продукти

  • свинско дроб - 800 г черен дроб
  • масло - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • за панировката
  • бира - 1 ч.ч.
  • галета - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб се почиства и нарязва на късове. Измива се и се оставя да се отцеди от водата.

Междувременно се приготвя панировка от разбито яйце, брашно, галета, бира и посочените подправки.

Дробът се осолява и се потапя в панировката.

Запържва се от всички страни в нагорещено масло.

След като се извади от мазнината, мезето се поставя върху кухненска хартия, за да се отцеди.

Панираният свински дроб е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: