Крехко телешко контрафиле на фурна

КаринаКаринаНовак
05/10/2015
"Телешкото не на всеки се получава толкова крехко, сочно и ароматно както ако следвате тази майсторска рецепта"
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 622
  • Преглеждания за месеца593
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг контрафиле
  • лук - 3 глави
  • за маринатата
  • зехтин - 3 с.л.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • мащерка - 2 щ.
  • черен пипер - 2 щ.
  • бял пипер - 2 щ.
  • розмарин - 2 щ.
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се намазва добре с приготвената марината и се поставя в затворен съд в хладилника. В този вид то трябва да престои една нощ.

След това се премества в огнеупорна тава и около него се слага нарязан лук.

Пече се към половин час на силна фурна, след което месото се облива с отделилия се сос и тавата се запечатва с алуминиево фолио.

Ястието се пече още около 40 минути до пълна готовност.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Yulia Alekova-Palaouzova
Yulia Alekova-Palaouzova
31.12.2018 13:06
Благодаря, стана много вкусно. Добавих и още подправки по мой вкус.
2
0