Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Печено Телешко»Печено крехко телешко сукалче

Печено крехко телешко сукалче

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Печено крехко телешко сукалче1 / 2
07/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
210 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1. 5 кг от сукалче
  • моркови - 4 бр.
  • печурки - 500 г
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 1 бурканче
  • за маринатата
  • червено вино - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 150 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от сукалче се прави на парчета. Слага се в марината, приготвена от посочените съставки. Съдът се покрива с похлупак и се прибира в хладилника за един час.

След това телешкото се нарежда в оскъдно намаслена тава и се покрива с наситнените лук, гъби, моркови. Добавя се доматеното пюре и се поръсва с подправки.

Тавата се запечатва с алуминиево фолио и яденето се пече час и половина на 200 градуса. След това фолиото се премахва и гозбата се дозапича.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Поръсвам какви подправки?
30.12.2019 16:01