Телешка курбан чорба

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Телешка курбан чорба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
7
"Ароматна и вкусна курбан чорба не само ще ви нахрани, но ще ви сгрее сърцето, ще ви накара да се усмихнете и да бъдете по-добри"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г /да не е тлъсто/
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 5 с.л.
  • лук - 3 глави, малки
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете телешкото месо да се отпуска на стайна температура. Нарежете го на кубчета и го пуснете да ври във вода на слаб огън заедно с малко зехтин.

Щом започне да омеква, прибавете и наситнения зарзават и ориза. Когато всички продукти са добре сварени, застройте с разбитите яйца.

Добавете сухите подправки, разбъркайте и отдръпнете от котлона. При поднасяне курбан чорбата се поръсва с лимонов сок и листенца магданоз.

Телешката курбан чорба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: