Подлютени пилешки крилца

Подлютени пилешки крилца

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
08/11/2018
"Открихме идеалното меню за парти с приятели, но ще ви го кажем, само ако поканите и нас!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 178
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 кг пилешки крилца
  • соев сос - 1/4 ч.ч.
  • кетчуп - 1/2 ч.ч.
  • джин - 2 с.л.
  • захар - 1/3 ч.ч.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • чесън - 4 скилидки счукан
  • мазнина - 1 с.л. олио
  • чили сос - 1 ч.л. табаско
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки за маринатата и в нея оваляйте хубаво крилцата. Оставят се да престоят в хладилника 2-4 часа.

Изваждат се, нареждат се в тава и се слагат в силна фурна.

Пекат се около 15-20 минути, обръщат се и се заливат равномерно с остатъка от маринатата.

Допичат се докато добият тъмно кафява коричка.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Сготвени така с тази марина крилцата стават много вкусни и пикантни.
0
0