Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печена свинска плешка с кафява захар

Печена свинска плешка с кафява захар

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Печена свинска плешка с кафява захар2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
265 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 2 кг
  • кафява захар - ¾ ч.ч.
  • сос уорчестър - 1/3 ч.ч.
  • вода - ½ ч.ч.
  • черен пипер
  • мащерка - ½ ч.л. суха
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете плешката в тава. Намажете я със соса Уорчестър.

Смесете захарта, мащерката и черния пипер. Намажете плешката със захарната смес. Сипете водата в тавата и я сложете във фурната.

Веднага намалете градусите до 120. Печете около 4 часа, но без да покривате с фолио. Извадете от фурната, нарежете месото и го поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: