Веган песто

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Веган песто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Общо
8 мин.
"Неустоим аромат на песто се носи от кухнята, а вие стоите през компютъра?"

Необходими Продукти

  • босилек - 2 шепи, пресен
  • босилек - 1/2 ч.л. сух
  • слънчогледови семки - 2 с.л. сурови, белени
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • сол - 2 щ.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слънчогледовите семки се измиват и се накисват в малко вода. Свежият босилек се измива добре и се оставя да се подсуши. Листата се поставят в блендер.

Към тях се добавят набъбналите слънчогледови семки, лимоновият сок, зехтинът и останалите подправки.

Всичко се пасира, докато се добие гладка смес. Полученото песто може да се ползва за овкусяване на салати или като разядка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: