Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Лешниково песто

Лешниково песто

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Лешниково песто
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
7
"Песто, но в невероятен вегетариански вариант с лешници - заслужава си да го опитате още днес"

Необходими Продукти

  • лешници - 1 ч.ч.
  • чесън - 6 - 7 скилидки /на вкус/
  • зехтин - 3 с.л.
  • лешниково олио - 3 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лешниковите ядки накисвам от вечерта във вода, която сменям 2-3 пъти, особено през лятото.

Копъра и чесъна почиствам, измивам и пускам в блендера. Към тях добавям солта, лешниковите ядки, а накрая зехтина и олиото.

С полученото песто заливам тиквички, прибавяйки кисело мляко, гриловани зеленчуци, салати, към които добавям лимонов сок, горчица и мед.

Лешниковото песто е много сполучливо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: