Крехки пържоли в глинен съд

ПепиПепиНовак
10/10/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене125 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 635
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите и лука и ги нарязваме. Надребняваме и киселите краставички. Намазваме глинения съд с масло и редим в него както от начуканите пържоли, така и от гъбите и зарзавата.

Междувременно поръсваме и с подправките. Когато всички продукти са в гювеча, заливаме с доматеното пюре и сметаната. Доливаме 1 к.ч. вода и слагаме капака на съда. Печем в загрята фурна на 220 градуса. От време на време ястието се разбърква.

След около два часа месото трябва да е готово и градусите се намалят. Капакът се маха и ястието се поръсва с настърган кашкавал. Допича се още 5-8 минути и се вади от печката.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ламби
Ламби
05.01.2019 05:03
Защо слагаш и киселите краставички ?! Тях можеш да добавиш при сервирането така ще усетиш ,че са кисели !
0
0
Хриси
Хриси
18.12.2015 15:00
Глинен съд не се слага в загрята фурна, защото ще се спука
5
0
Milena
Milena
23.10.2015 00:18
Abe hora kato gi pishite tezi recepti chetete li gi sled tova? kak moje parjoli v giuvech dokato se pekat da se razbarkvat ot vreme na vreme?
6
0