Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско джоланче с ориз

Свинско джоланче с ориз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Свинско джоланче с ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 джолан
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • червен лук - 2 глави
  • манатарки - 1 ч.ч.
  • царевица - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 2 с.л. заквасена
  • къри - 2 щ.
  • розмарин - 2 щ.
  • копър - 2 щ.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 4 зърна
  • сол
  • сусамово олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и накисваме ориза за 2 часа във вода. Сваряваме джолана в подсолена вода, като добавим черния пипер и дафиновия лист. Изваждаме го и надребняваме месото.

В касерола загряваме мазнина и задушаваме нарязания лук, а след това и манатарките. Добавяме заквасената сметана и разбъркваме. Слагаме ориза и 2-3 с.л. от бульона, в който е вряло месото.

Оставяме всички да къкри под похлупак, докато оризът омекне. След това добавяме месото и царевицата, поръсваме с подправките и разбъркваме. Готвим още 5-6 минути и оттегляме от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: