Паниран свински мозък

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Паниран свински мозък2 / 2
11/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ултимативното мезе за халба студена бира - паниран мозък!"

Необходими Продукти

  • свински мозък - 600 г
  • за панировката
  • брашно - 4 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 2/3 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мозъкът се измива, почиства и изкисва в хладка вода поне час. След това се пуска във вряща вода, за да поври 20 минути.

Изважда се и се охлажда с ледена вода.

Подсушава се и се потапя в панировка, приготвена от посочените продукти. Изпържва се в нагорещено масло.

След това се подрежда върху кухненска хартия, за де махне излишната мазнина. Поднася се с резен лимон и листенца магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: