Керде

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Керде2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • мая - 1 кубче
  • захар - 2 щ.
  • сол - 2 щ.
  • сирене - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • мас - свинска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в прясното мляко. Оставете настрана за петнадесет минути. Пресейте брашното в купа и направете кладенче. Вътре налейте млякото с маята и добавете солта и 1 ч.л. свинска мас. Разбъркайте и замесете тесто.

Дайте му време да втаса, след което го разделете на пет еднакви части. Разточете всяка от тях, така че да се получи правоъгълник и в нея сложете натрошеното сирене. Завийте тестото на руло и го нарежете на няколко части.

Получените топки наредете в намаслена тавичка и отгоре намажете с още малко свинска мас. Сложете тавата във фурната и печете на 180-200 градуса, докато започне да се образува коричка.

Щом това се случи, кердето се изважда и се залива с разбити яйца и киселото мляко, след което пак се прибира в печката. Доизпеченото тестено изделие се вади и се сервира с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Kseniya Kalgina
Kseniya Kalgina
My granny cooks it too! Very delicious and doesn't need a lot of active time.
Thanks for the recipe!

*sorry for English - i don't speak Bulgarian (but can understand tho), I'm Russian from Gagauz Yeri.
15.12.2016 12:48
2
1
Покажи всички подкоментари
Кристина Черникова
Кристина Черникова
И баба ми го прави :)
26.11.2015 10:15