Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Пай с бъбреци (любимата английска манджа на Еркюл Поаро)

Пай с бъбреци (любимата английска манджа на Еркюл Поаро)

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110346627
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Тук се крие тайната на острия ум на Поаро !"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г (100 за плънката, 200 за тестото)
  • масло - 100 г краве
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 2 с.л.
  • бъбреци - 1 бр. телешки
  • пилешки сърчица - 300 г
  • лук - 2 глави
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карантиите е добре да се накиснат във вода от предната вечер. Измийте ги, махнете ципите и нарежете на дребно.

В част от маслото изпържете ситно нарязания лук, после - нарязаните карантии и задушавайте, докато омекнат. Посолете и добавете 100 г брашно.

Замесете тестото по следния начин. Смесете разтопеното масло, брашното, солта и сметаната. Прибавете яйцата и омесете еластично тесто. Приберете го в хладилника.

Когато изстине, го разточете на тънка кора и сложете плънката. Посолете, поръсете с черния пипер и подправките.

Прищипете го по краищата, поръсете го със сусам или ким или пресен магданоз.

Може да го намажете и с разбит жълтък. Паят се пече в силно сгорещена фурна 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: