Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Спанак с картофи по индийски

Спанак с картофи по индийски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Спанак с картофи по индийски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
7-8
"Уж познато ястие, което обаче ще ви впечатли с екзотичен вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг
  • картофи - 1 кг
  • куркума - 1 ч.л. равна
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган пресен или щипка смлян сух
  • люти чушки - 2 броя
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният и добре измит спанак се отцежда и се нарязва на ситно. Мазнината се загрява в съд с дебело дъно и в нея се запържват за около минута ситно нарязаните и почистени от семето люти чушки, както и настърганият джинджифил.

Прибавя се куркумата и след няколко секунди се добавят обелените и нарязани на кубчета картофи. Всичко се пържи за около десетина минути, като се бъркат непрекъснато. Щом картофите се запържат добре отвсякъде, се слага нарязаният спанак.

Съдът се покрива с капак и сместа се задушава на бавен огън около 15 минути. При нужда долейте малко вода. Когато зеленчуците поомекнат, се добавят солта и лимоновият сок. Всичко се изсипва в леко намазнена тавичка, поръсва се с настърган кашкавал и се пече до лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много апетитно ястие
17.04.2016 08:20
Нина
Нина
Днес го приготвих и искам да споделя, че е лесно за приготвяне и е много вкусно! Благодаря за рецептата.
15.10.2011 15:14
Ak1ra
Ak1ra
Определено е вкусно. Предполагам нашенския кашкавал е заместник на вкусното индийско сиренце панийр. То се приготвя по същия начин като кашкавала, но не се оставя да зрее. Реже се на малки кубчета и се запържва в мазнината непосредствено преди спанака заедно с подправките. Панийр е лесно за приготвяне и е добре да не се лишаваме от него. Сварява се млякото и след като заври се пресича с лимонов сок или оцет. Оцежда се добре в тензух и се оставя да стегне за час-два. Режете на малки парченца(колкото картофки за мусака) и действате.
Забележка: При изцеждането не се старайте да изкарате и последната капка суроватка, хубаво е да има известно количество влага.
12.09.2011 12:50
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
И на мен много ми допадна, сигурно ще е хубаво.
26.05.2011 19:42
simeon
simeon
Много яко ми изглежда и вкусно, бих го опитал.
16.02.2011 18:17