Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Леща чорба с картофи по индийски

Леща чорба с картофи по индийски

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Леща чорба с картофи по индийски
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Докато не опитате леща, приготвена по индийски, не знаете какво значи истински вкусна леща"

Необходими Продукти

  • леща - 1 ч.ч, обикновена кафява
  • картофи - 2 бр
  • моркови - 2 бр.
  • куркума - 1 - 2 ч.л
  • сол
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 глави
  • домати - 1 ч.ч, консервирани
  • масло - 1 с.л
  • лимони - 1/2 бр, сока
  • джинджифил - 1 - 2 см. - корен, настърган
  • люти чушки - 1 бр. сушена
  • вода - около 1. 5 л
  • зелени подправки - за поръсване, магданоз, кориандър или др.
  • лимони - 1/2 бр. резени за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се сварява в подсолената вода с маслото за около 20 минути на умерен огън.

След това се прибавят картофи, моркови, чесън и лук, нарязани на средни по големина парчета.

Оставят се за около 20 минути, после се прибавят куркумата и джинджифилът.

След 5 минути се добавят доматите и препеченото стрито чушле. Чорбата се пасира.

Подправя се със ситно нарязаните зелени подправки, резен лимон. Супата от леща се сервира топла с препечена филийка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.3
51
40
30
20
12
Дай твоята оценка: