Супа от рижика

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Супа от рижика2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Чудесна супа от рижика се получи - и вие може да я приготвяте, ако спазвате точно рецептата"

Необходими Продукти

  • рижика - 400 г
  • моркови - 1 бр
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • целина - 3 щ.
  • копър - 3 щ.
  • магданоз - 3 щ.
  • сол
  • червен пипер
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите и зеленчуците се измиват, почистват и нарязват на дребно. В тенджера се слага малко масло и когато заври, в него се пуска скълцаният лук. Щом той стане прозрачен, се добавят останалите продукти и се доливат 5 ч.ч. вода.

Яденето се оставя да къкри няколко минути на огъня до пълното му сваряване.

Малко преди да се оттегли от котлона, се слагат подправките и се разбърква.

Готовата супа по желание се пасира и се поднася с лимонов сок и листенца свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: