Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рижика с картофено пюре

Рижика с картофено пюре

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Рижика с картофено пюре1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • рижики - 400 г
  • картофи - 800 г
  • масло - 30 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол
  • копър - 3 щ.
  • магданоз - 3 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и почистват. Изпичат се до готовност във фурната. Картофите, се измиват, обелват и нарязват на едро.

Сваряват се в подсолена вода и след това се отцеждат от нея. Прехвърлят се в блендер заедно с маслото, млякото и подправките. Всичко се пасира, докато се получи гладка смес.

В подходяща чиния се слага малко от гъбите, а също и от картофеното пюре. Украсява се според вкуса на домакинята и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: