Варена царска туршия

ДаниелаДаниелаНовак
20/10/2015
"Царска туршия, но варена - идеалното мезе за зимата!"
Приготвяне20 мин.
Готвене8 мин.
Общо28 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо109 534
  • Преглеждания за месеца13893
  • Преглеждания за седмицата1393
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте зеленчуците, разделете карфиола на на розички, морковите нарежете на колелца, камбите се нарязват на 4, а целината – на ивички.

Поставете в бурканите от всички зеленчуци в желани пропорции. Добавете солта, олиото, захарта, чесъна, черния пипер, дафиновия лист, ситно нарязания магданоз и листа целина.

Долейте бурканите с вода, затворете с капачки и стерилизирайте за 8 минути от момента на кипване на водата.

Посочените подправки са за 1 буркан с вместимост 800 мл.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар