Варена царска туршия

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
20/10/2015
"Царска туршия, но варена - идеалното мезе за зимата!"
Приготвяне20 мин.
Готвене8 мин.
Общо28 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо152 890
  • Преглеждания за месеца25606
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте зеленчуците, разделете карфиола на на розички, морковите нарежете на колелца, камбите се нарязват на 4, а целината – на ивички.

Поставете в бурканите от всички зеленчуци в желани пропорции. Добавете солта, олиото, захарта, чесъна, черния пипер, дафиновия лист, ситно нарязания магданоз и листа целина.

Долейте бурканите с вода, затворете с капачки и стерилизирайте за 8 минути от момента на кипване на водата.

Посочените подправки са за 1 буркан с вместимост 800 мл.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар