Пилешки специалитет в бутер тесто
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Пилешки специалитет в бутер тесто

Пилешки специалитет в бутер тесто

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Пилешки специалитет в бутер тесто1 / 2
20/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6-7
"Лесно е да впечатлите гостите си с с вкусен пилешки деликатес, само трябва да спазвате инструкциите в рецептата!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В маслото запържваме ситно нарязания от бялата част праз, докато омекне и го изваждаме. Последователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Изсипваме маслото, връщаме праза, бекона и пилешкото в тигана, посоляваме и овкусяваме с черен пипер.

Изсипваме разбърканите със сметана жълтъци и оставяме на слаб огън около 3 мин. , като бъркаме непрекъснато. Сваляме от огъня и поръсваме с магданоз.

Загряваме фурната до 210 градуса. Разрязваме бутертестото на 2 листа. Единият лист поставяме в намазана с масло тава за печене. Отгоре разпределяме пълнежа като оставяме около 2 см. свободни краища. Покриваме с втория лист и притискаме краищата. Намазваме с разбито яйце и дупчим с вилица, за да може да излиза парата. Печем около 30 мин.

Рейтинг

5 0
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: