Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутер сладкиши»Домашен сладкиш с многолистно тесто

Домашен сладкиш с многолистно тесто

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Домашен сладкиш с многолистно тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
"Вадете бутер тестото от хладилника и забърквайте крема, че сладкишът трябва и да престои, преди да го поднесете"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 2 листа
  • ядки - 150 г натрошени
  • стафиди - 80 - 100 г накиснати в ром
  • за крема
  • пудинг - 2 пакетчета
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1, 2 ч.ч.
  • есенция - 1 ампула ромова
  • масло - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всеки лист бутер тесто се опича в тава в печката. След като хубаво се разлисти и зачерви се вади и се оставя да се охлади. Всеки лист се разделя с помощта на нож на 2 отделни платки и се получават общо 4 (може и на повече).

Приготвя се пудинга според указанията на опаковката, като се разтваря в част от млякото и се добавя към кипналото прясно мляко със захарта. Добавя се ромовата есенция и се бърка, докато се сгъсти. Готовият пудинг се оставя да изстине напълно (до стайна температура).

Разбива се мекото масло на пухкав и гладък крем продължително време с миксер. Пудинга и маслото трябва да са с еднаква температура, защото иначе кремът няма да се получи. На порции добавяйте изстиналия пудинг към маслото и разбийте до хомогенен маслен крем.

С така приготвения крем слепете отделните платки бутер тесто. Върху всеки блат поръсвайте по малко стафиди и пръски от рома, отгоре крем и натрошени ядки. Намажете тортата отгоре обилно с крем и направете украса по желание. Сложете я в хладилник за 1 нощ/ден преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: