Начин на приготвяне
Всеки лист бутер тесто се опича в тава в печката. След като хубаво се разлисти и зачерви се вади и се оставя да се охлади. Всеки лист се разделя с помощта на нож на 2 отделни платки и се получават общо 4 (може и на повече).
Приготвя се пудинга според указанията на опаковката, като се разтваря в част от млякото и се добавя към кипналото прясно мляко със захарта. Добавя се ромовата есенция и се бърка, докато се сгъсти. Готовият пудинг се оставя да изстине напълно (до стайна температура).
Разбива се мекото масло на пухкав и гладък крем продължително време с миксер. Пудинга и маслото трябва да са с еднаква температура, защото иначе кремът няма да се получи. На порции добавяйте изстиналия пудинг към маслото и разбийте до хомогенен маслен крем.
С така приготвения крем слепете отделните платки бутер тесто. Върху всеки блат поръсвайте по малко стафиди и пръски от рома, отгоре крем и натрошени ядки. Намажете тортата отгоре обилно с крем и направете украса по желание. Сложете я в хладилник за 1 нощ/ден преди да поднесете.