Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Универсално тесто за рогчета

Универсално тесто за рогчета

редакция:
Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Универсално тесто за рогчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16
"И защото сме сигурни, че и вие сте заклети почитатели на рогчетата, ви предлагаме изпитана рецепта за универсално тесто за рогчета."

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 2 щ.
  • сол - 3 щ.
  • зехтин - 100 мл
  • свинска мас - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята заедно със захарта в 200 мл топличка вода. Пресейте брашното в дълбок съд и направете отвор в получилата се купчинка. Сложете в него разбитите отделно яйца и зехтин. Вложете и сместа с маята.

Бъркайки, прибавете и останалите продукти. Замесете гладко тесто и го оставете половин час на стайна температура, докато удвои обема си. След това тестото се омесва още веднъж и се дели на осем части.

Те от своя страна се омесват пак и се разполовяват. Получените парчета се разточват на правоъгълници. В средата на всеки от тях се слага избраната плънка и се завиват рогчета. Те се подреждат в намаслена тава и се пекат в загрята фурна до готовност.

Вижте също как да си направите тесто за мекици или тесто за вкусни меденки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: