Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата с миксер. Към тях се добавят постепенно захарта, киселото мляко, мазнината, сокът от портокал и ароматите до получаването на хомогенна смес.
Накрая се добавят смесеното с какао и бакпулвер брашно и се разбърква добре.
Във форма за кекс, предварително намазана с малко олио и поръсена с брашно, за да не залепва, се изсипва кексовата смес и се пече в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до готовност.
По принцип всяка фурна е различна, затова са необходими около 20-35 минути за изпичането на сладкиша. Не забравяйте да пробвате тестото с клечка.
След като е изпечен, го оставете да се охлади. В микровълновата или на водна баня разтопете остатъка от шоколада и направете глазура отгоре.
Кексът е чуден!
Коментари