Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Борш»Студен борш с цвекло

Студен борш с цвекло

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Студен борш с цвекло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Топ предложение за обяд - борш с цвекло и ... телешки салам"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 5 глави
  • телешки салам - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • телешки бульон - 1 и 1/2 л от кубчета
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 10 стръка
  • сол - 2 щипки
  • сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се измива, залива се с вода и се сварява до омекване. Обелва се и се нарязва на ситни кубчета. Саламът се нарязва на кубчета.

Яйцата се сваряват, обелват се и се нарязват на резенчета. Копърът и магданозът се нарязват на ситно.

В тенджера се смесват цвеклото, яйцата, саламът, копърът, магданозът и солта и всичко се залива с хладък бульон. Разбърква се добре и се оставя в хладилника за 30 минути.

Сервира се, като във всяка порция се слага по една супена лъжица сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: