Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бирени мезета»Кашкавалени байганети

Кашкавалени байганети

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Кашкавалени байганети2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кашкавал - 600 г
  • яйца - 3 бр.
  • бира - 200 мл
  • брашно - 160 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 2 щ.
  • масло - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта е подходящо да използвате твърд кашкавал. Може и такъв, който е престоял в хладилника няколко дни или за 30 минути в камера.

Нарежете го на кубчета и всяко от късчетата потопете в паста, приготвена от брашното, бирата, бакпулвера, солта и разбитите яйца.

След това изпържете кубчетата в много масло и ги извадете с решетъчна лъжица. Наредете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: