Какаова глазура за торта

СевдалинаСевдалинаНовак
26/10/2015
"Ама моля ви, каква торта без какаова глазура?"
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 339
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • какао - 2 с.л.
  • течен шоколад - 2 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л. краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтапя на слаб огън и към него се добавят какаото, захарта и шоколадът.

Наливат се 2-3 супени лъжици вода. Бърка се енергично с дървена лъжица десетина минути.

С получена глазура могат да се поливат торти, кексове и други тестени десерти.

За още по-голям ефект, след като се нанесе шоколадовата смес, сладкишът може да се поръси с цветни захарни пръчици.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар