Бутер кроасани

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
31/10/2015
"А такива кроасани можете ли да правите - ароматни и приготвени за има-няма половин час "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 021
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разпънете бутер тестото върху набрашнена повърхност. С точилка го разточете леко. Нарежете го на квадрати, с желаната от вас големина.

Всеки квадрат след това разрежете на два триъгълника. Разтеглете леко единия ъгъл на триъгълника и поставете 1 парченце шоколад откъм срещуположната му страна.

Завийте тестото на кроасан. Всички кроасани подредете в намаслена и леко набрашнена тава. Намажете ги с разбито яйце. Поръсете със смлени ядки.

По желание освен орехи можете да използвате и шоколадови стърготини. Печете кроасани в загрята на умерена температура фурна до готовност.

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар