Начин на приготвяне
Размразете бутертесто, но го охладете. В тиган поставяме кубчетата спанак и 1 с.л. олио. Задушаваме спанака.
Посоляваме го и подправяме с черен пипер.
Яйцата чукваме с купичка и отделяме 1 жълтък за намазване на кроасаните. След изключване на котлона, оставяме спанака да изстине.
В купа смесваме крема сиренето, изстиналият спанак и яйцата.
Разбъркаме енергично.
С помощта на ролер от правоъгълно парче бутертесто по диагонал режем парчета, така че да се образуват триъгълници с еднаква големина.
Взимаме 1 триъгълник, поставяме от плънката в широкият край и навиваме на руло, да образува кроасан.
Намазваме с отделенията жълтък и поръсваме със сусам нашите кроасани.
Печем бутер кроасани с яйце и спанак в предварително загрята фурна на 190 °C за 20 минути