Начин на приготвяне
Бекона нарязваме на малки кубчета и поставяме в сух тиган да се запече. Ако се отдели много мазнина, я отстраняваме с помощта на лъжица. След като се запържи беконът, се добавя доматеният концентрат и се подправя с риган. Кашкавалът се нарязва на парчета.
Бутер тестото трябва да е охладено. Разточваме го да намали дебелината си малко. С помощта на нож за пица се нарязват триъгълници. По-малките се изпичат по-лесно.
На всеки триъгълник в широката част се поставя една чаена лъжичка от плънката, парче кашкавал и лъжичка от настъргания пармезан.
Завива се във формата на кроасан от широката част на триъгълника към острата. Получават се 12 средни кроасанчета, според това каква големина сте нарязали триъгълниците.
Поръсват се с пармезан отгоре и се пекат в предварително загрята фурна на 200 г за пет минути и след това още 10-15 минути на 180 градуса или до готовност.
Бутер кроасаните с пица вкус хапнете още топли за закуска.