Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Класически макарони карбонара

Класически макарони карбонара

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Класически макарони карбонара
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Достатъчно е да знаете класическата рецепта за сос карбонара, останалото е ясно, а макароните са вкусни"

Необходими Продукти

  • макарони - 500 г
  • пармезан - 200 г настърган
  • за соса
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 3 с.л. краве
  • гъби - 100 г
  • сметана - 1 кофичка заквасена
  • шунка - 200 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват във вода и се отцеждат. Лукът и чесънът се скълцват. Задушават се в масло и когато омекнат, към тях се прибавят нарязаните гъби.

Сместа се оставя да къкри 5 минути на слаб огън и в нея се включа нарязаната на кубчета шунка. Съдът се отдръпва от котлона и в него се добавят разбитите яйца и сметаната.

Връща се на огъня и се разбърква, така че сосът да се сгъсти. Когато това стане, се отстранява от печката. Макароните се заливат с него и се разбъркват. Посипват се с пармезан и се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: