Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Класически макарони карбонара с пармезан

Класически макарони карбонара с пармезан

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Класически макарони карбонара с пармезан1 / 2
07/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • макарони - 600 г
  • за соса
  • яйца - 2 бр.
  • заквасена сметана - 400 г
  • фонтина - 100 г
  • чедър - 100 г
  • пармезан - 300 г настърган
  • масло - 1/2 пакетче, краве
  • печурки - 5 бг.
  • шунка - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - 3 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят. В касерола разтапяме маслото и запържваме нарязаните на дребно гъби и шунка.

В друг съд разбиваме яйцата заедно със сметаната. Отдръпваме касеролата от котлона и миксираме с горната смес. Прибавяме нарязаните на ситно фонтина и чедър.

Връщаме на котлона и бъркаме, докато се получи гъст сос. Махаме от огъня и прибавяме спагетите. Поръсваме с подправките и разпределяме в чиния.

Непосредствено след това поръсваме с пармезан и поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: