Пържени пилешки крилца

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Пържени пилешки крилца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Хрупкави крилца, от които всички искат да опитат"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 500 г
  • сусам - 2 с.л.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • люти чушки - 1 бр.
  • царевично брашно - 1 к.ч.
  • галета - 1 к.ч.
  • червен пипер
  • олио - за пържене
  • мед - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чушката на ситно и я смесете с останалите продукти, но без галетата, сусама, червения пипер и брашното. Мариновайте почистените пилешки крилца за около 1 час в хладилник.

След това смесете галетата, пипера, брашното и сусама.

Оваляйте маринованите крилца и ги запържете в загрято олио до златист цвят.

Сервирайте със салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
42
31
20
11
Дай твоята оценка: