Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питка с брашно от елда

Питка с брашно от елда

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Питка с брашно от елда
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 30 мл.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме сухите продукти в купа и разбъркваме. Постепенно добавяме олиото и водата, като ги редуваме.

Месим до меко тесто, което да не лепне по ръцете. Оформяме го на питка, която украсяваме по свой избор. Оставяме да почине 20 мин.

Загряваме фурната на 200 градуса. Печем питката за 25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Павлина Фичева
Павлина Фичева
За това количество брашна, водата и мазнината са малко. За тесто не говорим , по-скоро за трохи. Елдата по принцип поема много вода. За това добавих още вода, олио и 1 яйце, за да се събере в нещо като тесто. Не може да се меси , чупи се, но по-внимателно може да се оформи на питка, директно в тавичката. 40 мин. на 200 градуса и го оставих във фурната, докато тя изстине. Вкуса ми хареса.
27.07.2019 07:48
1