Начин на приготвяне
Смесват се двата вида брашна, оформя се кладенче, сипваме сол, захар, суха мая, олио, вода и 2 с. л. микс от семена.
Разбърква се с вилица, загребва се от брашното и замесваме твърдо тесто. Ако тестото стане по-сухо, добавете му още малко вода и съберете отново на топка. Покрива се с кърпа оставяме да втасва 1 час.
Аз го оставих 2 часа, дори и след толкова много време не очаквайте тестото да бухне като при бялото брашно. Върху хартия за печене се разточва като елипса.
С пръсти се притиска на 2 см от ръба и после по същия начин се притиска, така че да се оформят ромбоиди. Намазвам с олио и поръсвам отгоре сусам и маково семе.
Печем в загрята фурна 180 градуса около 35 -40 минути да хване коричка. Изважда се и охладена се начупва и хапва. Много е вкусна, а да не говорим колко е здравословна!