Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Пълнени със сирене пелмени

Пълнени със сирене пелмени

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Пълнени със сирене пелмени1 / 2
01/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Ароматни пелмени - ястие с леко носталгична нотка"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 250 г
  • масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото за пелмените приготвяме като пресяваме брашното в тава, правим кладенче в средата и прибавяме разбитото яйце, прясното мляко, олиото и солта. Замесваме еластично тесто, което оставяме да почине за около половин час.

Намачкваме сиренето и прибавяме жълтъка на другото яйце. Разбъркваме до хомогенна смес. След това разточваме тестото на тънка кора и с чашка оформяме кръгчета.

Във всяко кръгче слагаме около 1 ч.л. от сиренето и мажем половинката с разбития белтък. Покриваме с другата половина и хубаво притискаме краищата с вилица.

В дълбока тенджера кипваме вода и пускаме приготвените пелмени. Оставяме ги да се варят за около 8 мин.

Изчакваме да изплуват и ги държим още 2 мин. до готовност. Запържваме маслото и червения пипер и поливаме пелмените.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: