Начин на приготвяне
Тестото за пелмените приготвяме като пресяваме брашното в тава, правим кладенче в средата и прибавяме разбитото яйце, прясното мляко, олиото и солта. Замесваме еластично тесто, което оставяме да почине за около половин час.
Намачкваме сиренето и прибавяме жълтъка на другото яйце. Разбъркваме до хомогенна смес. След това разточваме тестото на тънка кора и с чашка оформяме кръгчета.
Във всяко кръгче слагаме около 1 ч.л. от сиренето и мажем половинката с разбития белтък. Покриваме с другата половина и хубаво притискаме краищата с вилица.
В дълбока тенджера кипваме вода и пускаме приготвените пелмени. Оставяме ги да се варят за около 8 мин.
Изчакваме да изплуват и ги държим още 2 мин. до готовност. Запържваме маслото и червения пипер и поливаме пелмените.