Каварма кебап

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Каварма кебап1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Винаги поднасяме каварма кебапа с пресен хляб, за да има с какво после да отопим чинията, толкова е вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г крехко (може и телешко или агнешко)
  • праз - 4 - 5 стръка
  • целина - 1 резен
  • чушки - 3 - 4 червени сушени или пресни пиперки
  • доматено пюре - 50 мл
  • вино - 50 мл червено
  • мазнина - растителна
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на дребни късчета. Запържваме ги в сгорещената мазнина, докато се изпари отделилата се от тях течност.

Добавяме нарязания праз и накълцаната целина. Разбъркваме и добавяме нарязаните сушени или пресни пиперки. Разбъркваме отново и подправяме.

Добавяме доматеното пюре и заливаме с виното. Захлупваме с капак и оставяме да се задушава на тих огън. Яститето се вари до пълно омекване на месото, докато остане на мазнина.

Сервираме с ориз или картофи, поръсено със свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
45
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miro
Miro
Ами днес сготвих! Сега е в тенжерата под налягане. На обяд ще видим, какво съм направил..:))
30.11.2013 12:02
1