Конак кебап

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Конак кебап
Снимка: Мария Симова
1 / 8с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Искате идеална фигура за нула време? Сбъркали сте мястото, защото тук е само за хора, които обичат вкусната храна и знаят как да се наслаждават на живота"

Необходими Продукти

  • за пюрето
  • картофи - 5 бр. големи
  • прясно мляко - около 100 мл
  • масло - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • за плънката
  • кайма - 500 гр телешка (аз сложих смес)
  • чушки - 2 бр. зелена и червена
  • домати - 2 бр. средни
  • лук - 1 глава
  • кимион - 0. 5 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • патладжани - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • червен пипер - 0. 5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете ги на парчета и ги добавете в подсолена вода. Сварете ги до готовност, прецедете и ги намачкайте на пюре. Добавете маслото, сол и черен пипер на вкус, разбъркайте до гладка смес.

На етапи добавяйте с непрекъснато бъркане прясното мляко до гъста смес (ако е не е нужно, не добавяйте цялото количество), и оставете да се охлади.

Нарежете добре измития патладжан на филии, не по големи от 1 см, посолете на вкус и оставете настрани, през това време направете плънката. В 2 с.л. олио запържете ситно нарязания лук до омекване, добавете каймата, кимиона и продължете да пържите до раздробяване на каймата.

Към тях прибавете нарязаните пиперки на ситни кубчета и обелените и настъргани домати, смесени с 2 щипки захар. Варите сместа за плънката на бавен огън до изпаряване на сока им, посолете и добавете черен пипер на вкус, оставете ястието да се охлади.

Подсушете филийките патладжан с кухненска хартия и запечете на оребрен тиган, намазан с малко олио. Нагрейте тигана и наредете филийките да се пекат, печете от двете страни до леко омекване (за да не се разпаднат).

В намазана тавичка с малко олио подредете филийките патладжан на разстояние една от друга, поставете по 1 пълна с.л. от плънката върху всеки резен патладжан.

С мокри ръце оформете от пюрето малки сплескани питчици и поставете върху плънката, като се стремите да направите купол, който заглаждате с мокра лъжичка.

Поръсете кебапа с настъргания кашкавал равномерно и поръсете с червения пипер. Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до лек златист загар.

Сервирайте ястието топло с любимата ви салатка! Конак кебапът е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
515
40
30
20
10
Дай твоята оценка: