Начин на приготвяне
В купа сипваме последователно цеденото кисело мляко, заквасената сметана, захарта, 3 с.л. мед, ванилията, сока и кората на лимона. Всичко това бием с миксера до получаването на пухкав крем.
Разбиваме добре и сладкарската сметана и постепенно и внимателно я прибавяме към другата смес. Движенията ни трябва да са плавни и отдолу нагоре, за да остане крема пухкав.
С тавичка с ринг редим последователно, ред бисквити, покриваме с 1 с.л. мед и разнасяме на равен блат крема с дебелина около 0. 5 см. Редим така още 7 блата с бисквити, мед и крем. (Остават още бисквитки за поръска и крем за намазване).
Последно нанасяме крем и слагаме тортата в хладилника за 2 часа да стегне и попие хубаво. В блендер за кратко смиламе останалите бисквитки и орехите.
След като извадим тортата от хладилника и отстраним ринга, я намазваме и отстрани с крема. Внимателно разпределяме смлените бисквитки и орехи по повърхността на тортата.
Връщаме ореховата торта в хладилника за още поне 4 часа. Хубаво е да я покрием с капак за торти.
Коментари
Благодаря предварително ❤️