Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Надиплена баница със сметана

Надиплена баница със сметана

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Надиплена баница със сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Какви баници предпочитате - вити, наложени, надиплени или всякакви?"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет готови
  • яйца - 4 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сирене - 200 г
  • сметана - 2 с.л. заквасена + 2 с.л. за полива
  • масло - 50 гр
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето натрошаваме в купа и смесваме с нарязаното масло на дребни кубченца, след което добавяме и 2 с.л. сметана.

В друга купа смесваме млякото и яйцата + 2 с.л. сметана.

Всяка кора поръсваме с малко масло и сместа от сметана и сирене и надипляме корите под форма на ветрило, като се стремим сиренето да попада в гънките.

Подреждаме в намазана с половината олио тава като започваме от единия и редим плътно до другия край на тавата. Така процедираме с всяка кора до края.

Заливаме надиплената баница със яйчената смес и леко раздрусваме тавата, за да попадне от сместа между всяка гънка.

Заливаме с останалата мазнина или добавяме бучки масло и печем баницата в загрята 200 градуса фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: