Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патешки езици с джинджифил

Патешки езици с джинджифил

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Патешки езици с джинджифил2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патешко месо - 1 кг езичета
  • чесън - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • джинджифил - 2 ч.л. настърган
  • масло
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езичетата се измиват и се сваряват в подсолена вода за 70 минути.

След това се почистват от костицата и хрущялчето и се оставят настрана. В масло се запържват нарязаните чесън и лук.

Щом омекнат, към тях се прибавят езичетата и подправките.

Ястието се оставя да къкри 2 минути на огъня и се добавя настърганият джинджифил. Разбърква се и се оттегля от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: