Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Печено телешко»Телешки джолан със зеленчуци на фурна

Телешки джолан със зеленчуци на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Телешки джолан със зеленчуци на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 бр. джолан
  • броколи - 200 г розички
  • картофи - 300 г
  • моркови - 200 г бейби
  • лук - 300 г
  • бульон - 2 кубчета телешки
  • масло
  • розмарин
  • чубрица
  • червен пипер
  • горица - 1 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете месото да се отпусне на стайна температура. Натъркайте го с горчицата и подправките. Оставете го 1 час, докато си поеме от тях и след това го запържете от всички страни до златисто.

На дъното на намазнена тенджера наредете канапе от броколи, картофи, лук, моркови. Поставете месото и залейте с разтворения във вода бульон. Целта е да се покрие канапето.

Запечатайте яденето с фолио и го поставете се пече в загрята на 180 градуса фурна, като от време на време поливате месото със соса.

Гответе ястието между 2 и 3 часа в зависимост от това дали харесвате месото по-препечено, или не. Малко преди да извадите яденето от фурната, махнете фолиото и запечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какво ще стане с броколите и зеленчука...за изхвърляне ще са!
22.10.2023 16:54