Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински джолан със зеленчуци на фурна

Свински джолан със зеленчуци на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински джолан със зеленчуци на фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
4
"Вълшебен аромат се носи от кухнята, защото във фурната на топло сме сложили сочен свински джолан и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1.200
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • картофи - 400 г
  • бульон - 300 мл зеленчуков
  • олио - 5 с.л.
  • кимион - 2 ч.л.
  • пипер - 2 ч.л. червен
  • чесън - 1 ч.л. сух
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете джолана. Намазнете го хубаво с олио.

Смесете в малък съд подправките. С ръце натрийте много добре джолана. Поставете го в тава за печене.

Почистете и нарежете зеленчуците и ги подредете около джолана. Залейте зеленчуците с бульона.

Намазнете парче фолио за печене и захлупете плътно тавата. Поставете я в загрята фурна на 170°C и печете около 3 часа.

Последният половин час от времето за печене махнете фолиото и оставете джолана с картофи да се запече до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много здравословни ще станат зеленчуците след три часа... По-скоро бих ги сложил едва накрая за около 30-40 минути.
26.10.2024 20:06