Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Печен джолан със зеленчуци на фурна

Печен джолан със зеленчуци на фурна

Печен джолан със зеленчуци на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Има ли гладни, защото приготвихме страшен джолан и искаме да го споделим с някого"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 500 г
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечатайте джолана от двете страни в малко мазнина. Прехвърлете в тенджера и сварете до готовност с малко сол (аз го варих в тенджера под налягане за половин час).

В глинен гювеч обелете и нарежете картофите на кубчета, а морковите на колелца. Изчистете чесъна, като оставете дебелата последна люспа. Разредете между зеленчуците скилидките.

Сложете солта и подправките (подправките може както сухи, така и пресни да бъдат). Залейте с малко зехтин и разбъркайте.

Извадете джолана от тенджерата и го поставете в средата на гювеча. Налейте виното и един черпак от бульона, в който е варено месото.

Загрейте фурната и сложете гювеча. Щом заври намалете на 180 градуса и печете до готовност на зеленчуците.

Печеният джолан със зеленчуци на фурна е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Джоланчето стана фантазия!!!
21.05.2023 21:18