Начин на приготвяне
Запечатайте джолана от двете страни в малко мазнина. Прехвърлете в тенджера и сварете до готовност с малко сол (аз го варих в тенджера под налягане за половин час).
В глинен гювеч обелете и нарежете картофите на кубчета, а морковите на колелца. Изчистете чесъна, като оставете дебелата последна люспа. Разредете между зеленчуците скилидките.
Сложете солта и подправките (подправките може както сухи, така и пресни да бъдат). Залейте с малко зехтин и разбъркайте.
Извадете джолана от тенджерата и го поставете в средата на гювеча. Налейте виното и един черпак от бульона, в който е варено месото.
Загрейте фурната и сложете гювеча. Щом заври намалете на 180 градуса и печете до готовност на зеленчуците.
Печеният джолан със зеленчуци на фурна е много вкусен.
Коментари