Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Джолан на фурна със зеленчуци и кашкавал

Джолан на фурна със зеленчуци и кашкавал

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Джолан на фурна със зеленчуци и кашкавал
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
28/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
Порции
4
"Опитайте и ще откриете, че няма по-неустоима комбинация от крехък свински джолан, броколи и кашкавал"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 4 бр. без кост
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • броколи - 200 г
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • зехтин
  • кашкавал - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре джоланите. Намажете джоланите със зехтин и овкусете с подправките според вкусовите предпочитания и оставете да престои минимум 2 часа в хладилник.

Нарежете морковите на едро, броколите разделете на цветчета, лука - на едро, а чесъна оставете цял. В леко намазнена тавичка наредете зеленчуците, а върху тях - джоланите, и прибавете дафиновия лист и бахар.

Налейте чаена чаша вода и покрийте с фолио. Печете на слаб огън 4 часа, наблюдавайте водата - ако изври, долейте още 1 чаша. След като е готово, извадете в подходяща чиния зеленчуците, отгоре сложете месото и поръсете с настърган кашкавал.

Сервирайте, докато е още топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: