Маринован свински бут на фурна

14/11/2015
Нора
отНораНовак
"Това крехко бутче сме го мариновали със шери и сега се топи в устата и радва душата !"
Приготвяне20 мин.
Готвене105 мин.
Общо125 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 270
  • Преглеждания за месеца256
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 бут /около 2 кг/
  • за маринатата
  • сос - 3 с.л. Уорчестър
  • шери - 1 к.ч.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • бульон - 1 кубче телешки
  • за намазване
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутът се измива добре и се подсушава. Правят се разрези по повърхността му и се поставя в голяма купа. Полива се с марината от сос Уорчестър, Шери, лимонов сок, натрошен бульон.

Отърква се с подправките и се прибира в хладилника за 6 часа. След това се изважда от маринатата, овива се във фолио и се поставя в тава. Пече на 200 градуса около 90 минути.

После фолиото се маха и месото се маже със смес от мед и зехтин. Допича се на 180 градуса още няколко минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар