Начин на приготвяне
Джоланите се поръсват със сол и се оставят настрани. В купичка се счукват скилидките чесън, добавят се зехтин, лимонов сок, кетчуп, сос уорчестър, горчица, смлян черен пипер и коняк.
Всички съставки се объркват докато се получи еднородна кашица. В джоланите се правят с нож малки прорези, след което в тях и по цялата им повърхност се разпределя приготвената във вид на каша марината.
Месото се прехвърля в плик за печене, заедно с клонките мащерка и розмарин, а след това се поставя в хладилник за минимум 12 часа. Пликът с маринованите джолани се слага в тавичка, на дъното на която се налива около половин чаена чаша вода.
Пликът се пробожда с клечка за зъби на няколко места и се слага да се пече във фурна на 170 градуса за два часа и половина. Малко преди готовност пликът се отстранява и джоланите се допичат до като получат хубава и апетитна коричка.
Поднасят се с гарнитура по желание, Аз използвах това, че тавичката ми е по-голяма и наредих около джоланите овкусени картофи, които прибавих по средата на печенето.