Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Маринован свински джолан в плик на фурна

Маринован свински джолан в плик на фурна

Маринован свински джолан в плик на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
2
"Мариноваш и печеш, а след това събираш приятели и черпиш - това е нашата рецепта за щастие"

Необходими Продукти

  • свински джолани - 2 бр. без кожа
  • сол
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • сос уорчестър - 1 к.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • коняк - 100 мл
  • мащерка - клонче
  • розмарин - клонче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланите се поръсват със сол и се оставят настрани. В купичка се счукват скилидките чесън, добавят се зехтин, лимонов сок, кетчуп, сос уорчестър, горчица, смлян черен пипер и коняк.

Всички съставки се объркват докато се получи еднородна кашица. В джоланите се правят с нож малки прорези, след което в тях и по цялата им повърхност се разпределя приготвената във вид на каша марината.

Месото се прехвърля в плик за печене, заедно с клонките мащерка и розмарин, а след това се поставя в хладилник за минимум 12 часа. Пликът с маринованите джолани се слага в тавичка, на дъното на която се налива около половин чаена чаша вода.

Пликът се пробожда с клечка за зъби на няколко места и се слага да се пече във фурна на 170 градуса за два часа и половина. Малко преди готовност пликът се отстранява и джоланите се допичат до като получат хубава и апетитна коричка.

Поднасят се с гарнитура по желание, Аз използвах това, че тавичката ми е по-голяма и наредих около джоланите овкусени картофи, които прибавих по средата на печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: