Белгийски бухти с ябълки

НориНориНовак
07/11/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо626
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с малко прясно мляко. Объркайте брашното с пудрата захар, топеното масло, прясното мляко, жълтъците и маята.

След това объркайте внимателно сместа с разбитите на сняг белтъци. Готовото тесто оставете да престои 3 часа - за това време трябва добре да бухне.

Разточете тестото на тънка кора. Нарежете я на квадрати със страна 10 см. Във всяко квадратче сложете по 1/4 обелена и изчистена от семки ябълка.

Прегънете тестото по диагонал и защипете краищата на получените триъгълните с мокри пръсти.

Ябълковите бухти се пържат в сгорещена мазнина до апетитен златист цвят. Поднасят се топли, поръсени с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар