Казанлъшки курабии

Maq IlievaMaq IlievaНовак
07/11/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции50 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 401
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тава пресейте брашното и в кладенче по средата добавете -те жълтъка и 1 цяло яйце, разтопеното масло, захарта, настърганата лимонова кора от половин цитрус и киселото мляко с разтворената в него сода.

Замесете гладко тесто и го разделете на 2-3 топки. Разточете ги на по-дебелички кори и изрежете от тях гевречета или курабии с различни форми.

Подреждайте курабиите върху тава с хартия за печене, намажете ги с разбит белтък и поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар