Казанлъшки курабии

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Казанлъшки курабии2 / 2
07/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
50 бр.

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 4 жълтъка + 1 цяло
  • масло - 4 с.л. разтопено
  • захар - 1/4 кг
  • лимони - 1/2 бр. настъргана кора
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тава пресейте брашното и в кладенче по средата добавете -те жълтъка и 1 цяло яйце, разтопеното масло, захарта, настърганата лимонова кора от половин цитрус и киселото мляко с разтворената в него сода.

Замесете гладко тесто и го разделете на 2-3 топки. Разточете ги на по-дебелички кори и изрежете от тях гевречета или курабии с различни форми.

Подреждайте курабиите върху тава с хартия за печене, намажете ги с разбит белтък и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: