Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Сладко от цели круши петровки

Сладко от цели круши петровки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сладко от цели круши петровки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Домашно сладко от цели круши - не може да се опише с думи, трябва да се опита"

Необходими Продукти

  • круши - 1 кг петровки
  • захар - 1 кг
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се почистват от дръжките. Ако има загнили места, те също се изрязват.

От захарта и водата се сварява сироп, като сместа се загрява до кипване на среден огън и се вари 10 минути, като от време на време се разбърква.

Всяка круша се пробива на няколко места с клечка за зъби. Крушите се пускат в горещия захарен сироп и се варят 5 минути. Тенджерата се сваля от котлона и се оставя да се охлади напълно.

След това се загрява отново на среден огън, докато кипне, и се вари 5 минути. Сиропът не се сгъстява много. Горещото сладко се разпределя в сухи чисти буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: